Ystävällinen kaunohiihtoseura ry

Ystävällinen Kaunohiihtoseura ry on kesällä 2004 perustettu rekisteröity yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää alppihiihtoharrastusta Oulun yliopiston opiskelijoiden keskuudessa. Seura jatkaa Oulun Teekkariyhdistyksen alla toimineen YKHS:n pitkiä ja kunniakkaita perinteitä alamäkiurheilun saralla.

Näkyvin osa seuran toimintaa on jäsenille vuosittain järjestettävät, opiskelijoiden keskuudessa legendaarisen maineen saavuttaneet, matkat: Hemavan Student Ski, Alppimatka, Ukkohalla WakeUP, Freeking Ride, Paskakukkulan Kuningas ja Avoimet Kansalliset.

Seuran järjestämien matkojen lisäksi jäsenet, erityisesti seuran hallitus, yrittävät parhaansa mukaan välttää valmistumista ja reissaavat ahkerasti lumen perässä Suomessa ja ulkomailla. Laskukausi aloitetaan perinteisesti viimeistään Rukan avajaisissa marraskuussa ja lopetetaan touko-kesäkuussa Rukalla tai länsinaapureiden lumilla. Kesällä seuran jäsenet harrastavat mm. laskuvideoiden katselua, wakeboardausta, kiipeilyä, pyöräilyä ja muita hiihtoa tukevia harrastuksia. Osa vaipuu horrokseen.

Seuran jäseniksi ovat tervetulleita kaikki opiskelijat ja opiskelemattomat ikään ja sukupuoleen katsomatta. Laskitpa sitten suksilla, laudalla, telluilla tai pulkalla, YKHS on oikea valinta, kun haluat lähteä reissuun hyvässä seurassa.